Skip to main content

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Το Terra Cypria-Το Κυπριακό ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος και ο Δήμος Λεμεσού, σας προσκαλούν σε εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου «Πανδώτειρα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 η ώρα 19:00 στο Δημοτικό Μέγαρο.

Το Έργο «Πανδώτειρα» (LIFE IP Physis – LIFE 18 IPE/CY/000006) είναι ένα δεκαετές έργο χρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό  LIFE. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος, και μετέχουν επίσης 3 άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες του δημοσίου, 4 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, 3 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και 4 Φορείς του Ιδιωτικού Τομέα.

Στόχος του «Πανδώτειρα» είναι η βελτίωση της κατάστασης διατήρησης των ειδών και των οικοτόπων ευρωπαϊκής σημασίας, μέσα από στοχευμένες δράσεις. Οι δράσεις αυτές θα εφαρμοστούν σε ολόκληρο το δίκτυο Natura 2000 της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ δράσεις που αφορούν συγκεκριμένα είδη και οικοτόπους θα εφαρμοστούν σε 35 περιοχές του δικτύου Natura 2000.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στο https://pandoteira.cy.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής θα είναι η εισαγωγή των ενδιαφερόμενων φορέων και του κοινού  στις δράσεις του Έργου «Πανδώτειρα» και στο δίκτυο Natura 2000. Επίσης, το κοινό θα ενημερωθεί για τα συμπλέγματα (clusters) που έχουν χωριστεί οι 63 καθορισμένες περιοχές του Δικτύου Natura 2000 μέσα από το «Πανδώτειρα» αλλά και σημαντικές περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000 και βρίσκονται κοντά στο Δήμο Λεμεσού.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν και ενδεχόμενες ευκαιρίες εμπλοκής και συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων και του κοινού.